Offshore werken zonder ervaring

Offshore werken zonder ervaring? Zet je beste beentje voor!

Als er een constante is in het leven, dan is het wel dat offshore bedrijven steeds op zoek zijn naar gedreven personeel. Denk je aan offshore bedrijven, dan heb je het over grote multinationals zoals Shell of BP. Maar ook dichter bij huis zijn er offshore bedrijven op zoek naar bekwame werkkrachten. In de Lage Landen kom je zo als snel bij SBM Offshore terecht; een Nederlands bedrijf dat voornamelijk in het noorden van Europa en Canada actief is. Zulke offshore bedrijven investeren haast onophoudelijk in de opleiding en training van nieuwe werknemers. Ondanks het goede werk dat recruiters leveren, krijgen offshore bedrijven –jammer genoeg- af te rekenen met heel wat jonge schoolverlaters die er al snel de brui aan geven. Offshore werken zonder ervaring staat een boeiende carrière op een booreiland niet in de weg, maar offshore bedrijven merken vaak dat jongeren niet goed beseffen wat een dergelijke job inhoudt. Om dat probleem aan te pakken, dringen offshore bedrijven er op aan dat recruiters zoveel mogelijk info verstrekken rond het leven op een boorplatform.

Offshore werken zonder ervaring; de grootste struikelblokken?

Ben je net van de schoolbanken en wil je op korte termijn veel geld verdienen? Zoek dan achter een baan in de offshore! Offshore werken zonder ervaring levert je niet alleen belangrijke levenslessen op, je krijgt ook de unieke kans om je bankrekening op enkele maanden aanzienlijk te spijzen. Naast zulke ongekende voordelen zijn er –uiteraard- ook een aantal negatieve aspecten. Volgens offshore bedrijven is dat net de oorzaak waarom jongeren die willen offshore werken zonder ervaring snel afknappen op het werk.

  • Offshore werken zonder ervaring betekent vaak gestationeerd worden op een booreiland in het midden van de Stille Oceaan. In dat opzicht is het bijzonder moeilijk om contact met het thuisfront te onderhouden. Offshore bedrijven stippen dan ook aan dat het belangrijk is om op goede voet met de crew te leven. Jongeren die willen offshore werken zonder ervaring krijgen snel te kampen met extreme vormen van eenzaamheid.
  • Offshore werken zonder ervaring staat op talloze platformen gelijk aan oninteressante baantjes opknappen. Offshore bedrijven benadrukken dan ook dat zulke opdrachten tijdelijk zijn. Kan je aarden aan het leven offshore en lever je goed werk, dan mag je snel rekenen op promotie. Maar toch; jongeren die denken aan offshore werken zonder ervaring dromen van grote toestellen en afwisselend werk terwijl de realiteit vaak anders ligt. Als junior assistent of trainee swiper volg je eerder orders op en zie je er op toe dat je werkplek er steeds onberispelijk bijligt. Offshore bedrijven proberen zulke afknappers tegen te gaan met riante lonen, maar voor beginners die offshore werken zonder ervaring is dat vaak niet voldoende.

Offshore werken zonder ervaring? Doorbijten!

Offshore werken zonder ervaring is die eerste weken en maanden een kwestie van doorbijten. Offshore bedrijven proberen het leven aan boord zo aangenaam mogelijk te maken, maar de uiteindelijke afloop heb je zelf in handen. Wat ervaren werknemers zeggen? Werken voor offshore bedrijven is volgens hen de mooiste job ter wereld!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *