Werken op zee

Werken op zee? Ga de offshore in!

Er zijn maar weinig sectoren die angst inboezemen zoals werken op zee dat kan. Dat idee mag je voornamelijk toeschrijven aan de verschrikkelijke verhalen die vissers vandaag nog steeds vertellen. Voordat de technologie de visvangst radicaal veranderde, stond werken offshore als visser vaak gelijk aan een zekere dood. Vreemd genoeg lijkt de gemiddelde landrot te vergeten dat werken op zee ook perfect mogelijk is in andere sectoren; wie vandaag immers wilt werken op zee hoeft niet meer te leven van de visvangst. Onze hoge nood naar fossiele brandstoffen maakte van werken op een boorplatform een bijzonder aantrekkelijk beroep.

Niet in het minst omdat deze vorm van werken op zee in een relatief veilige omgeving gebeurt. In tegenstelling tot de meeste professionele activiteiten die mogelijk gemaakt worden door werken op zee, betekent werken op een boorplatform werktijd doorbrengen in een hoogtechnologische omgeving. De personeelsleden die al even werken op een booreiland, weten ten alle tijden wat er van hen verwacht wordt wanneer er wat fout gaat. Gelukkig gaat deze vorm van werken op zee hand in hand met geautomatiseerde werkprocessen die menselijke fouten tot een absoluut minimum beperken.

werken offshore - werken op zee

Werken op een boorplatform; niets dan voordelen?

Voordat werken op een boorplatform populair werkt, waren het vooral kustbewoners die kozen voor werken op zee. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat werkzaam zijn in de visserij overgedragen werd van vader op zoon. Werken op zee als arbeidskracht op een boorplatform kan daar niet verder vanaf staan.

  • Werken op een boorplatform is vaak een individuele beslissing. Zet je alle aspecten die horen bij werken op een boorplatform op een rijtje, dan hoeft het niet te verbazen dat deze vorm van werken op zee steeds hoge ogen gooit
    • Een erg degelijk loon, ongeacht je functie.
    • Ongeziene doorgroeimogelijkheden.
    • Een boeiende werkomgeving in een aangename omgeving.
    • Lange rustperiodes
  • Werken op een boorplatform is bovendien mogelijk zonder (hoger) diploma. Het feit dat werken op zee als gedreven lid van een crew je dergelijke opties biedt, is voor schoolverlaters erg interessant. Werken op zee wordt zo gelijkgesteld aan een eerlijke baan waarbij je op een correcte manier loon naar werk krijgt.

werken op zee

Werken op een boorplatform; verborgen geheimen?

Het klopt dat werken op zee –in de offshore, in dit geval- je ongekende mogelijkheden biedt. Toch is het belangrijk om even stil te staan bij de keerzijde van werken op een boorplatform. Werken op zee betekent erg veel tijd van huis doorbrengen. Je werk vaak de klok rond en hoewel werken op een booreiland best veilig is, ben je maar beter op je hoede. Bovendien staat deze vorm van werken op zee gelijk aan intensieve fysieke arbeid.

Dat betekent dat je maar beter beschikt over een goede gezondheid en een sterke rug –letterlijk én figuurlijk- als je van plan bent om te werken op een boorplatform. Die minder mooie aspecten geven werken op zee als crewlid een avontuurlijk kantje. Laat ook dat nu net een van de redenen zijn waarom werken op een boorplatform zo in trek is.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *